Værd at vide

Praktisk info og lovgivning

Praktisk info

Før du køber

Før du anskaffer dit et el-køretøj, er der en række forhold, du bør tænke igennem:

Hvilken type køretøj har jeg brug for/råd til?

Lukket eller åben, 15 eller 30 km/t

Hvis du vælger åben

En alm. el-scooter 3 eller 4 hjul. Kørselsbehov – lange ture eller blot hen i supermarkedet. Ny eller brugt Tilbehørsprodukter

Hvis du vælger en kabine-scooter

Skal det være City 2 Eller vil du ofre lidt mere og få noget mere komfort med Silver eller Deluxe

Når vi kommer og demonstrerer vores køretøjer for dig, får du naturligvis mulighed for at prøvekøre dem hjemme hos dig selv i dit eget nærmiljø. Vi har forinden over telefonen drøftet, i hvilken retning dine ønsker går, så vi kan have det helt rigtige køretøj med ud til dig. Under præsentationen rådgiver vi dig om de forskellige muligheder, så du har valgt det rigtige køretøj, ud fra dine ønsker, krav og pengepung.

Åben el-scooter - Love & regler

Om færdselsregler
– Du behøver ikke kørekort for at måtte køre på en el-scooter

– Max. tilladte hastighed er 15 km/t

– 0-6 km/t: scooteren betragtes som en fodgænger. Du må køre på fortove, gågader o.lign.

– 6-15 km/t: scooteren betragtes som en cykel, og færdselsreglerne for en cykel er gældende

– Lys i lygtetændingstiden er påbudt – ellers ikke

– Styrthjelm er ikke påbudt

– Sikkerhedsseler er ikke påbudt

Om forsikringer

Da din el-scooter/

handicapscooter forsikrings- og færdselsmæssigt betragtes som en cykel, vil den normalt være dækket af din almindelige indboforsikring. Vi vil dog opfordre dig til at kontakte dit forsikringsselskab for at sikre, at din el-scooter er tilmeldt din indboforsikring.

Om internationale godkendelser

Vore el-scootere har inden de kommer til Danmark gennemgået en omfattende testprocedure mht. kvalitet og sikkerhed. De har derfor opnået en lang række meget anerkendte certificeringer og godkendelser fra en række lande, bl.a. CE-mærket og den tyske TÛV-godkendelse, og samtidig opfylder vore leverandører kravene i ISO 13485 og ISO 9001, se nedenfor.

Nogle af producentens mange certificeringer.

Når du køber en el-scooter hos os, får du udleveret “Bruger manual”. Heri samler vi alle relevante papirer, så du har det hele samlet ét sted:

– Et afsnit med gode råd
– Brugsvejledningen
– Nyhedsbreve

– Service-papirer

Om at tilpasse el-scooteren til dig

Mange har specielle ønsker til deres el-scooter og vil gerne have den tilpasset individuelt.

– Skal du have hunden med, kan vi montere en krog på det ene armlæn

– Skal du have en trailer med, sørger vi herfor og monterer de nødvendige beslag

Kabinescooter - Love & regler

Om færdselsregler
– Du behøver ikke kørekort, såfremt du er født før 19. januar 1995
– Unge over 15 år må køre lille knallert (kabinescooter) med knallertkørekort
– Ny lovgivning kræver nummerplade på kabinescooter
– Med nummerplade er det godkendt til 2 personer
– Max. tilladte hastighed er 28 km/t
– Skal køre på cykelstier, er man til væsentlig ulempe for andre trafikanter må man køre i højre side af kørebanen.
– Må ikke køre på fortove, gågader o. lign.
– Cykelhjelm og sikkerhedsseler ikke påbudtNærlys påbudt
– Skal trafikmæssigt betragtes som en knallert-30

Om forsikringer

De forskellige forsikringsselskaber her en lidt forskellig tilgang til kabine-scooterne med en max. hastighed på 30 km/t, og hvorledes den skal forsikres. Du skal dog som minimum altid have den lovpligtige knallertansvarsforsikring.
Herudover kan du overveje, om du vil have tegnet en kaskoforsikring på dit køretøj. Her varierer priserne ret meget fra det ene selskab til det andet, så forhør dig godt for. Du skal dog regne med et beløb på min. 3-4000 kr. pr. år.

Om at tilpasse din kabinescooter til dig

Vi har en lang række tilbehørsprodukter til kabinescooterne, som kan gøre din kørselsoplevelse og din gevinst ved køretøjet endnu større: Hvilke af tilbehørsprodukterne, du kan bruge, fremgår af oversigten i tilbehørssektionen.
Vi bliver aldrig færdige med at opdage nye muligheder, som kan være en fordel for dig. Derfor: vi er lydhøre overfor dine ideer.

Om din REX-mappe

Når du køber en kabinescooter hos os, får du udleveret “Bruger vejledning”. Heri samler vi alle relevante papirer, så du har det hele samlet ét sted:

– Købspapirerne
– Typegodkendelsen
– Brugsvejledningen
– Nyhedsbreve
– Service-papirer
– Kopi af om registrering

30'er knallerter - Love & regler

Om færdselsregler
– Styrthjelm påbudt
– Du behøver ikke kørekort
– Dog: unge 16-18 år skal have knalletkørekort
– Der kræves ikke nummerplader
– Max. tilladte hastighed er 28 km/t
– Må køre på cykelstier
– Må ikke køre på fortove, gågader o. lign.

– Sikkerhedsseler ikke påbudt
– Lys i lygtetændingstiden påbudt ellers ikke
– Skal trafikmæssigt betragtes som en knallert -30

Om forsikringer

De forskellige forsikringsselskaber her en lidt forskellig tilgang til 30’er knallerter med en max. hastighed på 30 km/t, og hvorledes den skal forsikres. Du skal dog som minimum altid have den lovpligtige knallertansvarsforsikring.
Herudover kan du overveje, om du vil have tegnet en kaskoforsikring på dit køretøj. Her varierer priserne ret meget fra det ene selskab til det andet, så forhør dig godt for. Du skal dog regne med et beløb på min. 3-4000 kr. pr. år.

Bevilling af handicapscooter

Her finder du information omkring bevilling. Her kan du se hele vores udvalg af handicapscootere.

Om bevilling af el-scootere/handicapscootere

Det er din bopælskommune, der behandler ansøgninger om bevilling af el- og handicapscootere.

Reglerne for bevilling er ret komplicerede, men udgangspunktet er, at el-scootere anses som et forbrugsgode, hvilket betyder, at kommunen i modsætning til tidligere som udgangspunkt alene skal betale max. 50 procent af ansøgerens udgifter til anskaffelsen og ikke betale for reparationer m.v. Kommunerne har forskellig praksis med hensyn til loft over bevillingerne, men det bevilgede beløb udgør oftest fra 8.000 til 10.000 kr. Det er desuden en forudsætning, at el-scooteren er 3 hjulet.

Du kan kontakte din kommune for at få yderligere oplysninger omkring bevillingen.

Stort udvalg i handicapscootere

Når du har får en bevilling, hjælper Rex Kabinescooter meget gerne med at finde den helt rigtige el-scooter og det tilbehør, du har brug for, for at komme omkring og få hverdagen til at fungere. Vi har stor erfaring med at hjælpe handicappede og ældre med at finde den helt rette scooter, så de kan komme frit rundt til venner og familie, eller en tur i skoven, byen og så videre.

Rex Kabinescooter levere et produkter af god kvalitet, og vi har scootere i flere forskellige prisklasser. Med et af vores køretøjer, kan du forvente en yderst komfortabel tur, uanset hvor du skal hen. Vi har ydermere tilbehør, der gør, at du kan bruge din handicapscooter uanset vind og vejrforhold.

Du er også meget velkommen til at kontakte os, inden du får din bevilling, da du kan leje en scooter hos os, indtil bevillingen evt. falder på plads.

Du kan nemt kontakte din lokale forhandler nederst på siden. Vore forhandlere står altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette handicapscooter. Du kan også booke en fremvisning eller en prøvetur. Vi dækker hele landet, heriblandt København, Aarhus, Odense, Aalborg og Herning.

Sikker i trafikken

Det er afgørende for os, at du er helt tryg ved at bevæge dig ud i trafikken, når du har erhvervet et dig et el-køretøj fra REX Kabinescooter

Derfor gennemgår vi grundigt sammen med dig en lanag række punkter om såvel køretøjet som om færdselsreglerne og øvrige forhold, du skal tage dig i agt for i trafikken.

Vi kommer bl.a. ind på:

– Hvorledes fungerer køretøjet: lys, nøgle, frem/tilbage, bremser osv.

– Korrekt opladning af køretøjet

– Færdselsreglerne – hvorledes skal du gebærde dig i trafikken

– Forsikring – hvorledes forsikrer du dit køretøj bedst muligt

– Rengøring og vedligehold

Desuden hører vi gerne på dine spørgsmål, og vi kører ikke igen, før du har fået svar på alt. Og skulle du komme i tanke om nogle ekstra forhold, eller bare have glemt nogle detaljer, ringer du bare. Så hjælper vi dig.

Garanti

Garanti

Vi har store krav til os selv mht. den garanti, vi kan tilbyde vore kunder, så vi også på dette punkt kan ligge helt i top. Det giver tryghed til vores kunder.

– 1 års garanti på dine batterier

– 2 års garanti – ikke blot reklamationsret – på alle mekaniske dele. Garantien omfatter dog ikke fejl, der skyldes normal slitage eller brud på kabler og kunststofdele

Rex Kabinescooter har et passende sortiment i el-scootere og kabinescootere. Derfor stiller vi også store krav til os selv mht. den garanti, vi kan tilbyde vore kunder, så vi også på dette punkt kan ligge helt i top. Det giver tryghed til vores kunder.

– 1 års garanti på dine batterier

– 2 års garanti – ikke blot reklamationsret – på alle mekaniske dele. Garantien omfatter dog ikke fejl, der skyldes normal slitage eller brud på kabler og kunststofdele
3 års garanti på stel og bærende dele ved fejl og brud, der skyldes produktionsfejl.

Garantien dækker ikke, hvis scooteren er misligeholdt, eller hvis den har været udsat for ekstremt brug eller hærværk. Desuden skal alle reparationer og omforandringer af din el-scooter altid udføres af en Rex Kabinescooter eller vores forhandler.

Ved køb af brugte køretøjer vil garantien variere fra køb til køb.

For at hjælpe dig

1. Alt foregår på din bopæl

Vi kommer altid hjem til dig, både ved fremvisning og ved service-besøg.

2. Prøvekørsel

Ved fremvisning har vi oftest flere modeller med, som du får mulighed for at prøvekøre.

3. Køreskole

Du får en grundig oplæring i forskellige køresituationer samt i brugen af din el-scooter, og vi forlader dig ikke, før du har fået svar på alle dine spørgsmål.

4. Telefon

Har du problemer eller spørgsmål, ringer du bare. Kan vi ikke lige tage telefonen, lægger du bare en besked, så ringer vi tilbage snarest.

5. Service

Service og reparationer foregår normalt på din bopæl. Det koster 750 kr. i kørsel og arbejdsløn udover, hvortil kommer evt. reservedele, som ikke dækkes af garantien. Har du indgået en serviceaftale med os, er alle service- og reparationsopgaver gratis.

Service-aftale:

• For el-scooter og 30’er knallert kun kr. 250,- pr. md.
• For kabine-scooter kun kr. 350,- pr. md.

For at din garanti er gældende, skal dit elkøretøj gennemgå et årligt eftersyn af én af vore teknikere. Når tiden nærmer sig, skal du kontakte os med henblik på dette eftersyn, hvorefter vi så hurtigt som muligt kommer forbi hos dig. Som regel kan eftersynet foregå på din bopæl, men viser det sig, at dit køretøj skal en tur omkring værkstedet, låner du et andet køretøj hos os, så du hele tiden er kørende.

Pris årseftersyn:

• For el-scooter og 30’er knallert kun kr. 1.000,-. ( varighed ca. 40 min )
• For kabine-scooter kun kr. 1.750,-. (varighed ca. 60-70 min)

6. Tilbehørsprogram

Vi har tilbehørsprodukter, så vi kan dækket ethvert behov. Det meste har vi med i vore servicevogne.

7. Reservedele og tilbehørsprogram

Vi har et stort og omfattende lager af reservedele og batterier, så du også i årene, der kommer, kan være sikker på at kunne få din el-scooter repareret.

Finansiering

Har du ikke lige penge til at købe et el-køretøj, har REX Kabinescooter indledt et samarbejde med SPARXPRES, en del af Spar Nord, omkring 2 lånetyper.

Klik her, og tryk på den finansiering som er gældende for din region.

Kabinescootere

Brugte scootere

Personlig service

Hos REX Kabinescooter, er personlig service og vejledning, en selvfølge. Kontakt os endelig, og hør mere om vores udvalg af el-scootere.

Torben Larsen

Torben Larsen

Indehaver

Tlf. 4020 4120

Torben Larsen er ejer af REX Kabinescooter, og sammen med sit team af dygtige medarbejdere på kontoret, på værkstedet og ude på landevejen, sikrer han, at du altid får en god service - som er til at forstå.